Asiakaspalvelun merkitys nykymaailmassa

Asiakaspalvelun rooli nykymaailmassa on kasvanut huomattavasti sen entiseen merkitykseen nähden. Nykyisin on olemassa kokonaisia yrityksiä, jotka keskittyvät vain asiakasyritystensä asiakaskokemuksen parantamiseen. Suuret lehdetkin talousalalla keskustelevat ilmiön merkityksestä kuten tästä esimerkistä käy hyvin selväksi. Asiakkaat ovat viime vuosikymmenten aikana oppineet pitämään puolensa paremmin sekä myös odottamaan aina vain enemmän ja enemmän. Tämä johtuu tietysti siitä, että yritykset tarjoavat aina vain parempaa palvelua ja suostuvat menemään entistäkin pidemmälle taatakseen asiakkailleen paremman kokemuksen kuin heidän kilpailijat pystyvät tarjoamaan. Enää ei tarvitse jonottaa puhelimessa tuntia päästäkseen kysymään puhelimen sinulle kaupanneelta operaattorilta miksi vastaajasi lähettää sinulle 13 viestiä päivässä, vaikka et ole edes ottanut sitä käyttöön. Puheluihin vastataan yleensä jo noin viiden minuutin jonotuksen jälkeen. Kaupoissa on otettu käyttöön jonotusnumerot, mikä on tavallaan tietysti askel taaksepäin, koska tämä tarkoittaa sitä, että tiskille joutuu odottamaan saadakseen palvelua. Toisaalta se on kuitenkin edistystä, sillä ihmisten ei tarvitse kirjaimellisesti jonottaa peräkkäin omituisesti. Asiakaspalveluun panostetaan toki myös vähemmän kirjaimellisesti eli mietitään sitä, miten asiakas näkee yrityksen ja miten häntä on yleisesti kohdeltu ollessaan tekemisissä yrityksen ja sen palveluiden kanssa. Tällaisesta toiminnasta vastaavia yrityksiä löytyy esimerkiksi osoitteesta http://www.sn4.com/fi/palvelut/asiakaskokemuksen-johtaminen. He valmistavat myös näissä asioissa huomattavasti auttavia ohjelmistoja sekä laitteistoja. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää yrityksiä kuten KTC, joka hoitaa asiakaspalvelua täysin omalla tyylillään eli selvästi marginaalisemmissa tapauksissa ja hieman erityyppisellä alalla. Asiakaspalvelu on kuitenkin läsnä jokaisella alalla eli olet sitten minkä tahansa alan yrittäjä tai työntekijä, asiakkaiden kohtelua ja heidän kokemustaan kannattaa miettiä tasaisin väliajoin. Lopuksi vielä varsin hyvä video aiheesta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *