Asiakaspalvelun kehittäminen voi olla erittäin yksinkertaista

Asiakaspalvelu on ymmärrettävästi yksi yrityksen tärkeistä osa-alueista. Jos asiakaspalvelu on huonoa, asiakkaat häviävät äkkiä ja tekevät sen tunteella. Yleensä he vielä muistavat kertoa asiasta tutuilleen, jotta he eivät tee samaa virhettä ja tietenkin purkaakseen omaa ärtymystään yritystä kohtaan. Huono asiakaspalvelu saattaa kuitenkin pilata asiat jo ennen kuin potentiaalisesta asiakasta koskaan edes tulee varsinaista asiakasta. Internet-markkinoinnin saralla on esiintynyt jopa tapauksia, joissa markkinoinnista maksava yritys on valittanut markkinointiyritykselle siitä, ettei se saa puheluita ja asiakkaita palvelun avulla. Myöhemmin tarkemmin katsottaessa on selvinnyt ettei yrityksen henkilökunta edes vastaa puheluihin. Tätä varmempaa tapaa torpedoida omaa toimintaa ei kenties edes ole olemassa. Muun muassa näistä syistä asiakaspalvelun kehittäminen on yksi olennaisista osa-alueista ja henkilökohtaisella tasolla taidoista, joihin yritys voi ja sen kannattaa panostaa. Mikäli edellä mainittu yritys olisi puhelimeen vastaamisen lisäksi hoitanut asiakkuuden laadukkaasti, se olisi varmasti näkynyt jopa vuotuisella tasolla yrityksen voitoissa. Asian tärkeydestä puhuu myös Harward Business Review, mikäli meidän sanamme ei vielä vakuuta. Asiakaspalvelun rooli kasvanee vielä tulevaisuudessa, joten siihen kannattaa alkaa panostaa jo nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *