Muutossa testataan asiakaspalvelijan pinnaa ja rajoja

Markkinoinnissa toisinaan käytetään muuttoon liittyvää vertausta puhuessa asiakkaiden vaatimuksista. Kun asiakas kysyy kuuluuko palveluun tietyt lisäasiat tai tekeekö kyseinen yritys tiettyjä asioita, vastauksena käytetään toisinaan vertauksena sitä, että muuttomieskään ei siirrä samaan hintaan toista pianoa. Se maksaa ylimääräistä. Mikäli muuttoa tehdessä kyseinen tilanne aidosti sattuisi, se aidosti testaisi muuttajan rajoja ja pinnaa. Täytyy tietysti pysyä jämptinä ja noudattaa maalaisjärkeä. Epätoivoisuus ei bisneksessä kannata 90% ajasta. Kenties ehkä aloittaessa kannattaa tehdä strategisesti ilmaisia keikkoja mutta se on syytä tehdä tarkoilla ehdoilla ja vain tarkasti rajoitetun ajan tai kukaan ei enää arvosta palveluasi ja taitojasi. Sama pätee tietysti myös ylitöihin. Työvälineissä kannattaa myös olla tarkka. Muuttolaatikot ovat muuttajan työvälineitä. Niiltä kannattaa vaatia laatua tai työn laatu kärsii ja yrityksen imago kärsii. Etenkin perheen muutto vaatii myös paljon suunnittelua joten siihenkin kannattaa panostaa jos haluaa tarjota hyvää asiakaspalvelua. Kyseinen laji siis vaatii yllättävän paljon tarkkaa harkintaa ennen toteuttamista. Suomessa yksi tunnetuimmista muuttoyrityksistä on Niemi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *