Koulutkin siirtyvät Internetiin

Koulunkäynti on muuttunut viime vuosina radikaalisti. Jo 1990-luvulla kursseille ilmoittauduttiin tietokoneella sitä varten erikseen luodun järjestelmän avulla. Järjestelmä on toki kätevä, sillä manuaalinen ilmoittautuminen olisi melko hankalaa monin tavoin. Nykyisin digitaalisuus on viety muutamaa astetta pidemmälle. Kursseille toki ilmoittaudutaan digitaalisesti mutta myös arvosanat laitetaan internetiin ja oppilaat täten tietysti näkevät arvosanansa vain koneelta. Toki he voivat myös pyytää kokeensa takaisin mutta tämä tulee tehdä erikseen. Tällä osastolla Suomessa on ollut yksi edelläkävijä ja se on Eximia. Opisto on täysin paperiton, mikä on moderniuden lisäksi myös ympäristöä säästävää. Ympäristön säästäminen on sivumainintana asia, joka tulee todistamaan ihmisten itsekkyyden lajina suurimmassa mittakaavassa ikinä kun muutaman vuosikymmenen päästä ihmetellään miksi kukaan ei tehnyt asialle mitään kun oli vielä mahdollista. Vesi nousee ja suurten ihmismassojen on siirryttävä asumaan pienemmälle alueelle ja tultava toimeen vähemmillä resursseilla kuin aiemmin. Tämä johtaa tietysti sotiin, mikä toki vähentää ihmisten määrää, mutta sodat tulevat todennäköisesti pysyväksi osaksi elämää maapallolla, koska tilaa ja ruokaa on vähemmän kuin koskaan. Pienet teot kuten paperin jättäminen pois voivat siis auttaa tai ainakin lykätä tulevaa katastrofia planeetallamme. Koulujen siirtyminen internetiin on siis myös erittäin hyvä idea. Lisää tietoa ilmaston lämpenemisestä löytyy myös täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *