Kiinteistövälityksen siirtyminen Internetiin

Kiinteistövälitys oli yksi ala, joka mullistui täysin Internetin yleistymisen myötä. On lähes omituista kuvitella aikaa ennen Internetiä kyseisen alan suhteen. Ihmiset menivät kiinteistönvälittäjäyritysten ikkunoiden ääreen katsomaan ilmoituksia ja sitten tarvittaessa kysyivät näyttöä liikkeen edustajilta. Toinen vaihtoehto oli tietysti perinteinen postimainonta, jossa saattoi saada kuvastoja kotiin vapaista asunnoista. Kiinteistövälitys on nykyisin muuttunut siis varsin radikaalisti tuohon vanhaan aikaan verrattuna. Nyt asuntoa etsivä voi vertailla ja nähdä kuvia jopa tuhansista asunnoista yhden päivän aikana. Kuvat ovat myös paljon parempia ja suurempia kuin ennen. Toki asunto on edelleen pakko nähdä paikan päällä ennen kuin siitä voi varmasti tietää mitään. Kuvilla kun voi aina hämätä varsin pahasti näyttämällä vain parhaita puolia ja jättämällä huonot puolet näyttämättä täysin. Toki valitettavasti myös paikalla käydessä asiat kuten home tai putkiremonttiasiat saattavat jäädä tietämättä. Jotkut ovatkin näistä syistä täysin asunnon ostamista vastaan ja pitävät vuokralla asumisesta, joka on toisaalta usein kalliimpaa. Onneksi kuitenkin molempien asuntotyyppien  hankinta on nykyisin  helpompaa Internetin ansiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *