Auditorion livekokemus päihittää Internetin?

Kaikkea ei voida siirtää Internetiin tai tehdä paremmaksi sen avulla. Edellisessä kirjoituksessa keskityimme kiinteistövälityksen lähes täydelliseen muutokseen Internetin myötä. Jotkut asiat eivät kuitenkaan koskaan muutu. Livetapahtumat ovat aina vahvempia elämyksiä ja ajavat eri asiaa kuin tietokoneelta tai televisiosta koettavat tapahtumat tai musiikki. Auditorio on yhä kenties paras tapa välittää tärkeä asia ihmisille. Se toimii myös erinomaisena keinona mainostaa ja esitellä yrityksen uusia tuotteita tai tehdä uusia julkistuksia. Apple on tässä erittäin hyvä esimerkki. Jokainen on joskus nähnyt yrityksen yksinkertaistettuja mutta tyylikkäitä ja toimivia tuote-esittelyjä. Tilaisuuteen on myös ymmärrettävästi rajoitettu sisäänpääsy, mikä tekee siitä entistä arvokkaamman tuntuisen. Audiotorio ei kuitenkaan tosiaan ole vain mainostamiseen sopiva tila vaan siellä voidaan pitää myös esimerkiksi tärkeitä poliittisia tilaisuuksia. Poliitikot pitävät tiedotustilaisuuksia muun muassa ilmaston lämpenemisestä. Tällaisista tilaisuuksista tunnetuin lienee Al Goren tilaisuus vuodelta 2006. Kyseinen puhe jäänee historiaan varsinkin silloin, kun planeettamme alkaa osoittaa merkkejä lopullisesta tuhosta. Viimeistään silloin on ihmisten aika alkaa kiinnittää huomiota asiaan ja ehkä jopa käydä audiotoriossa kuuntelemassa pari puhetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *