Miten palvella asiakkaita Hifin avulla – Exposure auttaa

Exposure on tunnettu hifi-valmistaja, joka on viime aikoina keksinyt paljon poikkeavia keinoja myydä lisää tuotteitaan. Yksi näistä keinoista on ollut sijoittaa kaiuttimia suuriin yrityksiin nähtäville ja tehdä näistä kaiuttimista niin sanotusti ”asiakaspalveluystävällisiä”. Kaiuttimissa on harvinaisen miellyttävä ja vähän ärsyttävä äänentoisto, jolloin yrityksen ilmapiirissä on myös alitajuisesti miellyttävämpää olla. Tämä miellyttävyys assosioituu asiakkaiden mielissä tietysti myös itse yritykseen, jolloin asiakkaat haluavat todennäköisemmin tehdä yhteistyötä kyseisen yrityksen kanssa. Tämä saattaa kuulostaa hieman manipuloivalta mutta on lopulta vain luomassa entistä parempaa asiakaskokemusta asiakkaille. Näin ollen yritys tekee itse asiassa hyvää ympäristölleen ja maailmalle eikä käyttäydy ilkeästi. Exposure on ollut mukana musiikkialalla jo kymmeniä vuosia ja on omien asiakasvisiittiensä myötä havainnut tämän vahvan etulyöntiaseman yrityksissä, joissa soitetaan musiikkia asiakastapaamisissa. Musiikin tulee tietysti olla varsin huomaamatonta, jotta kukaan ei pyydä että se laitettaisiin pois kokonaan. Jos näin tapahtuu, musiikista on tullut negatiivinen seikka, joka tietysti on jo eräänlainen kompastuskivi heti tapaamisen alussa. Mikäli olet muuten koskaan ihmetellyt, mistä termi hifi, tulee täältä löytyy vastaus kysymykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *