Toiminnanohjaus on suuri osa asiakaspalvelua

Asiakaspalvelua tapahtuu yrityksessä monella tasolla. Yleisesti asiakaspalveluksi mielletään päälle päin näkyvä palvelu eli miten asiakkaalle puhutaan, kuinka häntä kohdellaan ja miten hyvin häneen pidetään yhteyttä. On kuitenkin asioita, jotka vaikuttavat asiakaspalveluun ja asiakaskokemukseen myös taustalla. Yksi iso asia näissä on toiminnanohjaus. Toiminnanohjausjärjestelmällä on moni tehtäviä. Käytännössä sen rooli on nimensä mukaisesti ohjata yrityksen toimintaa ja olla koko toimintaa hallitseva järjestelmä. Sinne syötetään työntekijöiden tiedot, yrityksen tuotteet ja palvelut, tilaukset ja käytännössä lähes kaikki mahdollinen olennainen tieto yrityksen toiminnasta päivittäisellä tasolla. Kyseessä on systeemi, jota on erittäin vaikea korvata mitenkään muuten silloin, kun yrityksen toiminta alkaa kasvaa suureksi. Pienemmissä yrityksissä tälle järjestelmälle ei juuri liene tarvetta. Toiminnanohjausjärjestelmä tekee myös kaikesta vähemmän sekavaa ja hektistä hieman samalla tavalla kuin meditaatio auttaa henkisellä puolella. Järjestelmän etuja on siis paljon erilaisia. Tyypillisimmät toiminnanohjausjärjestelmän käyttäjät ovat yritykset, jotka toimivat teollisuuden alalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *